Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.07.2010 04:55 - Писмо от Джон Клийз
Автор: novitejivotni Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5159 Коментари: 2 Гласове:
9

Последна промяна: 05.11.2010 06:10


Британия си възвръща САЩ

 Съобщение от Джон Клийз
 До гражданите на Съединените Американски Щати :

 
В светлината на вашите неуспехи да номинирате компетентни кандидати за Президент на САЩ и по този начин сте неспособни да управлявате сами себе си, ние ви връчваме това предупреждение за отмяна на вашата независимост, влизащо в сила – веднага.

Нейно Кралско Височество Кралица Елизабет II ще възстанови нейните монархически задължения върху всички щати, федерации и територии ( с изключение на Канзас, където не и харесва ).

 Вашият нов министър-председател Гордън Браун, ще бъде назначен за губернатор на Америка, без нуждата от провеждането на по-нататъшни избори.
 
 Конгресът и Сенатът ще бъдат разпуснати.

 Следващата година ще бъде разпространен въпросник, който ще установи дали някой от вас е забелязал това.

 За да улесним прехода към Колония на Британската Корона, ви представяме следните правила, които влизат в сила незабавно :

 Би трябвяло да погледнете в Оксфордския Английски Речник за думата revocation( анулиране)

 1. След това погледнете заaluminium , и проверете  указанията за произнасяне. Направо ще се смаете, колко грешно сте я произнасяли до сега.

 2. БукватаUще бъде възстановена в думи катоfavour и „neighbour”. Също така, ще трябва да се научите да произнасяте doughnut ( донът ) без да прескачате половината букви, a наставката  -ize ще бъде заменена от наставката -ise.

 Най-общо казано, от вас се очаква да попълните речника си, докато достигне приемливи нива. ( проверете за думата  „речник” ).

3.
Използването на тези едни и същи 27 думи, които заместват истинските и служат само за запълването на изречението със звук, но без смисъл ( например like или you know) са неприемлива и неефективна форма на комуникация.

Няма такова нещо като Американски Английски. Ще уведомим „Майкрософт”от ваше име. Проверката за граматически грешки на „Майкрософт” ще бъде допълнена, ще бъде върната буквата U и ще бъде отстранена наставката -ize. Ще тръбва да научите отново вашият оригинален национален химн  „Господ да пази Кралицата”.

 4. Четвърти Юли няма да бъде повече национален празник.

 5. Ще се научите да разрешавате личните си проблеми без употребата на оръжие, адвокати или психотерапевти. Самият факт, че имате нужда от толкова много адвокати и психотерапевти, показва, че не сте пораснали достатъчно, за да бъдете независими.

Оръжия могат да притежават само възрастните. Ако не сте достатъчно възрастен, за да се оправяте без да давате под съд някого или без да говорите с психотерапевт, значи не сте и достатъчно възрастен за да притежавате оръжие.

 6. Така или иначе няма да ви е разрешено да притежавате или носите със себе си каквото и да било, по-опасно от зеленчукобелачка. Ще ви бъде необходимо разрешение, ако искате да носите зеленчукобелачка на обществени места.

 7. Всички Американски коли се забраняват. Те са боклук и това е за ваше собствено добро.
Когато ви покажем Европейските коли, ще разберете какво имаме предвид.  
 8. Всички кръстовища ще бъдат заменени от кръгово движение и веднага трябва да започнете да карате от лявата страна.
В същото време незабавно трябва да преминете към Метричната система, и то без употеба на таблици за превръщане.
Тези две неща, ще ви помогнат да разберете Английското чувство за хумор.

 9. Бившите САЩ ще приемат Английските цени на бензина ( който вие наричате газьолин ), приблизително 10 долара за американски галон. Оправяйте се някак си.

 10. Ще се научите да правите ИСТИНСКИ чипс. Тези неща, които вие наричате Френски пържени картофки, не са истински чипс, а тези неща, които вие настоятелно наричате картофен чипс, е правилно да се наричат „хрупанки”. Истинският чипс представлява дебели парчета картофи, изпържени във животинска мазнина и са поръсени не със кетчуп, а с оцет.

 11. Студеното безвкусно нещо, което настоятелно наричате бира, всъщност няма нищо общо с бирата.Отсега нататък, само истинският Британски Битер, ще се нарича бира, а Европейско пиво с доказан произход ще се нарича Светло. Южно-Африканската бира също се приема, тъй като те са най-великата спортна нация на Земята, а това би могло да се дължи единствено на бирата.Те също са част от Британската общност – вижте само колко много направихме за тях.

12.
От Холивуд ще се изисква отвреме-навреме да допуска Английски актьори да играят „добрите момчета”. От Холивуд също ще се изисква Английските персонажи да бъдат играни от Английски актьори. Да гледаш как Анди МакДауълсе опитва да възпроизведе Английски диалог в „Четири сватби и едно погребение” , беше преживяване, което може да се сравни с това някой да се опитва да ти откъсне ухото с ренде.
   13. Забранява се Американския футбол. Има само един вид истински футбол, това е нещото, което вие наричате сокър. На тези от вас, които са достатъчно смели, отвреме-навреме ще се позволява да играят ръгби (което има известни общи черти с Американския футбол, които обаче не включват спирането на играта на всеки 20 секунди или обличането на кевларена броня, в която отбора прилича на съставен от детегледачки). Всъщност, не опитвайте ръгби – Южноафриканците и Новозеландците ще ви разбият, както редовно разбиват нас.

 14.  След това, ще трябва да спрете с бейзбола. Няма никаква причина, да си домакин на събитие което се нарича ”Световни серии”, в игра, която се играе само в един град извън Америка. Докато само 2,1 % от вас разбират, че има и друг свят, отвъд вашите граници, вашата грешка е разбираема. Ще трябва да научите как се играе Крикет, ще ви пуснем да играете първо с Южноафриканците, за да усетите жилото на техните подавания.
   15.  Ще трябва да ни кажета кой уби Кенеди. Въобще, цялата тая работа, направо ни подлуди.

 16. Ще ви бъдат изпратени данъчни инспектори на Нейно Величество ( проверете за израза  „данъчен инспектор”), за да осигурят събирането на всички пари които дължите (считано от 1776 ).
Докато не бъдат събрани дължимите суми, няма да има официално правителство на САЩ, в съгласие с правилото: „Щом не си си платил данъците, значи не съществуваш”.

17. Дневното пиене на чай започва точно в 16.00, с правилните чашки и чинийки ( в никакъв случай канчета ) и качествени бисквити ( които вие наричате cookies” ), а също кекс и ягоди, ако сезона е подходящ.

18.
Някои видове чай изчезнаха от пазара, но ние очакваме да ги намерим отново !  Започваме претърсването от Бостън !

 
Господ да пази Кралицата
   Джон Клийз



Малко е старичко, но пък е весело !
Надявам се да Ви хареса :-)))
 


Тагове:   писмо,


Гласувай:
9



1. osi4kata - английско до мозъка на костите
27.07.2010 05:04
и основателно :)))))
цитирай
2. eien - Дали читателите ще схванат този
08.09.2010 08:51
английски хумор?
Поздравления!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: novitejivotni
Категория: Лични дневници
Прочетен: 267134
Постинги: 48
Коментари: 123
Гласове: 1270
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031