Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04.2020 18:48 - Полезно четиво за полезни идиоти - 5
Автор: novitejivotni Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2143 Коментари: 4 Гласове:
5

Последна промяна: 28.04.2020 22:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Кой в крайна сметка изправи Русия на крака ?


image

На 10 февруари 1992 година започва доставка на хуманитарна помощ за страните от бившия СССР, известна като операция Provide Hope ( осигури надежда ). През този ден 12 военно-транспортни самолета на ВВС на САЩ Lockheed C-5 Galaxy  и Lockheed C-141 Starlifter, базирани в Германия и Турция, доставили 500 тона продоволствия и медикаменти в 12 града на предалия Богу дух СССР: Москва, Санкт-Петербург, Киев, Минск, Кишинев, Ереван, Алма-Ата, Душанбе, Ашхабад, Баку, Ташкент, Бишкек. Там, по това време цари тотален дефицит, дори на най-необходимите стоки, или иначе казано, нямало какво да се яде.


image


image


image


image


image


image


image


image


image

Жителите на бившия соц за първи път през живота си видели американски самолети.

Войници и курсанти от военно училище разтоварват хуманитарна помощ.


image


image


image

Чита, разтоварване на хуманитарна помощ 1992 г.


image

Летищни работници разтоварват самолет на ВВС на САЩ, долетял в Москва с товар хуманитарна помощ, 1992 г.


image

На летище Шереметиево пристига първият самолет с хуманитарна помощ за Русия.


image


image

В хода на първата фаза на операцията, продължила до края на февруари, ВВС на САЩ извършили 65 полета ( 22 до Русия, по 7 до Армения и Казахстан, 5 до Украйна, по 4 до Туркменистан, Азърбайджан, Таджикистан и Узбекистан, по 3 до Киргистан и Молдова,, 2 до Беларус ) и доставили 2274 тона хуманитарни товари. В операцията били привлечени както самолети С-5, С-130 и С-141 на ВВС на САЩ, така и граждански авиолайнери наети от Министерството на отбраната. Първоначално помощта била заделяна от запасите останали след войната в Персийския залив.

Намерението на Америка да окаже помощ на Русия в преходния период било подкрепено от Германия, Великобритания и Япония.

Възпитаници на детски дом №28 разглеждат консерви с месно-зеленчукова смес, подарени от германската туристическа фирма „Олимпия-Райзен“. Да не забравяме, Германия – това е страна от „враждебния блок НАТО“.


image

Многодетно семейство отваря пратка с хуманитарна помощ от Хамбург.


image

В рамките на операция Provide Hope до края на август 1993 г. били изпълнени 282 транспортни полета и били доставени 7012 тона товари. Юбилейния 500-ен транспортен полет бил извършен през юни 1997 г.

Семейство на миньор получава задгранична помощ. Кузбас.


image

А сега внимавайте, идва най-интересното. Хуманитарната помощ по определение е – целева, с точен адрес, безплатна помощ в парична или натурална форма. Прочетохте ли внимателно ? Запомнихте ли ? Точно така ! Помощта ( включително станалите знаменити „крачета на Буш“ ) веднага започнала да 
се продава на гладното население за пари.


Жители на Москва купуват продукти изпратени от Европейския Съюз в рамките на хуманитарната помощ. Началото на 90-те години.


image

Московчани стоят на опашка за мляко, изпратено като задгранична помощ. Началото на 90-те години.


image

Продажба на масло, дощло като помощ от страните на ЕС във фирмения магазин „Бибирево“.


image

Не се стеснявали да прибират пари дори от старците.

Пенсионерка купува масло, доставено в Москва, в рамките на спешната хуманитарна помощ от Европейския Съюз по времето на тоталния дефицит в началото на 90-те години.


image

Кой направи всичко това ? Фашизираните американци ? Бездуховните европейци ? А може би кървавите бандеровци ( за съществуването на които, по онова време никой дори и не е подозирал ). Не. Същите, които в днешна Русия ( разплути в собствената си мазнина и придобили многомилиардни капитали, недвижими имоти зад граница, вили, яхти, частни самолети ) най-високо от всички крещят за „агресивния блок НАТО“, за „американските фашисти“ и „бандеровците“, които „искат да нападнат и ограбят руснаците“ Ако Западът и „въплащението на световното зло“ – Америка“, деийствително го искаха – можеха да го направят без особени усилия още в началото на 90-те.

В нащи дни в Русия за това не е прието дори да се помни, а за благодарност, даже и дума не може да става. Така поне казват по телевизора.

А ето бъдещия президент на РФ, между другото, с неговите приятели наистина е грабил Питер ( Санкт-Петербург ) и неговото население. За това обаче руснаците ( не без помощта на зомби-пропагандата, трябва да отбележим ) днес благополучно забравиха.

А какво прави самата Русия ? Само година след прекратяване на хуманитарната помощ, руската мечка, едва дошла на себе си, ще започне нова Кавказка война, която ще наречат „първа чеченска“. После следват Молдова, Грузия, Украйна, а накрая и Сирия.

 

Исторически парадокс. САЩ и Европа вече повече от столетие спасяват Русия от глад и разруха, но всеки път когато „заглади косъма“, Русия отново започва завоевателни войни, крещи за някакво "световно превъзходство“, нахвърля се с юмруци на своите хранители, след което отново ще просят да им се изпрати нещо за ядене. Днес историята изглежда отново се приближава към края на поредния цикъл.

Интересно, как ли ще се случи този път ?



Оригиналната статия :

https://skrepohistory.livejournal.com/11114.html




Гласувай:
5



1. dobrodan - Вкарваш комунисти в Сахара
20.04.2020 19:05
и след 20 години започва внос на пясък там. Интересно виждане по въпроса :).
Един комунист на Марс - проблем.
Всички комунисти на Марс - решение.
Историята се повтаря.
"Искахме да стане по-добре, а то стана както винаги..."
Държава, създадена с грабежи и разбой. Защо да смятаме, че занапред това ще се промени?
цитирай
2. apostapostoloff - Много скоро ще ги сполети същата беда,
20.04.2020 19:25
защото цената на петрола падна до 13 долара за барел. А те от износ на петрол и газ се хранят. 96 % от БВП на Русия идват точно от този износ.
цитирай
3. vencivaleri1951 - Да Ви върна гостуването
04.05.2020 05:10
Най- доброто в случая е, че статията не е Ваша. В нея има много полуистини, а и откровени лъжи.
Например как сто и повече години спасяват Русия от глад. А Русия е била житницата на света, в периодите когато нямаме торове и селекция на устойчиви сортове. Не знам дали знаете , но до промените през 90те имаше над милион германци в Русия. Това бяха потомци на германски гастарбайтери от 18ти, 19 ти век. Русия щом загладила косъма , почвала войни!? Кога Русия е почнала война срещу Западна Европа Обратното е вярно-шведи, французи, германци...Ако споменете Полша, то пановете са първо пред Москва, в Киев, преди да станат руска губерния. Финландия и Прибалтика са обезщетение от шведите от войните които губи.Русия в Европа е агресивна единствено срещу Турция-изтласквайки я от Кавказ, Крим и Балканите. Вие съжалявате ли за това?
За путин. Кога е грабил Питер? Когато се връща от Германия и става първо аспирант, след това завежда юридически отдел в кметството, а после зам кмет става на Собчак. Последният е икона за Питерци.Идеологически Путин не е моят човек в Русия. Нещо повече , моите са му опозиция и се случва да ги пердаши.Моженето му обаче може да се отрече само от идеологизирани и слепи за истината хора.Русия при него реши два основни за нея проблема. Стана самодостатъчна страна и вече никога няма да воюва на собствена територия. Това е достатъчно руснаците да го наредят сред най-силните си лидери
цитирай
4. get - Две коментарни бележки - ОТНОСНО ...
19.05.2020 18:16
Две коментарни бележки - ОТНОСНО БИСЕРИТЕ НА ЕДИН "РУСКИЙ ПАТРИОТ" по род МАЙ БЪЛГАРИН?
1-ви: "... А Русия е била житницата на света."
а) Руският НЕ-ПАТРИОТ а учен-статистик и реалист, Пудовиков на база изследвания проведени към 1879 г. ПИШЕ?
«... на основании статистических данных доказывается, что мы продаем хлеб не от избытка, что мы продаем за границу наш насущный хлеб, необходимый для собственного нашего пропитания…»
б) двадесет години по-късно колегата му Кауфман коментира:
«вывоз наш РАСТЕТ БЫСТРЕЕ, НЕЖЕЛИ ПРОИЗВОДСТВО ХЛЕБА, которое, между тем, должно, прежде всего, обеспечить продовольственные потребности быстро растущего населения страны. Ясно, что вывоз растет в ущерб внутреннему потреблению, иначе сказать — в ущерб питанию населения… "
в) десет години по-късно в статия ОТ списанието «Русская мысль» - четем подобното:
«Усиление вывоза происходит у нас при помощи расхищения естественных сил почвы И ОТНЯТИЯ У НАСЕЛЕНИЯ БУКВАЛЬНО ИЗО РТА КУСКА ХЛЕБА, А У ДЕТЕЙ МОЛОКА И ПАРЫ ЯИЦ. Состав нашей внешней торговли способен привести в ужас каждого действительного патриота, задумывающегося над судьбами своего народа»

Но за руският идиот-патриот ... това не е причина да продължава ДА КЪСА ЗАЛЪКА ОТ УСТАТА НА НЕДОХРАНВАЩОТО СЕ РУСКО НАСЕЛЕНИЕ - като при това цинично ЗАЯВЯВА:
„Недоедим, но вывезем!" - ЗНАЕТЕ ЛИ КОЙ, КОГА И ВЪВ ВРЪЗКА С КАКВО - ПРОИЗНАСЯ ТОЗИ БРИЛЯНТ НА ИЗОСТРЕНА ... на високо-"МОРАЛНА" И "изключителна" С ХУМАННОСТТА СИ СЛОВЕСНОСТ?

И ето ИДВА "ЩАСТЛИВИЯ ДЕН" ... представян ни ЗА ИЗБАВЛЕНИЕ НА РУСКИЯТ НАРОД ОТ ЦАРСКИЯ ГНЕТ?
- С последваща ГРАЖДАНСКА ВОЙНА ... и представете си ДАДЕНИ ПЕТ МИЛИОНА ЖЕРТВИ но не от военни действия - А ОТ ГЛАДНА СМЪРТ - ПО ВИНА на "народните-освободителите болшевики".
- Драмата ПОВЕСТВОВАТЕЛНА - АМОРАЛНА И ВСЯКАКВА ДРУГА ... ОТНОВО СЕ ПРОЯВЯВА - Когато отново СТАЛИНСКАТА ПАРТИЯ ... ПРЕТВОРЯВАЙКИ РЕШЕНИЯТА НА ПАРТИЯТА В ДЕЛА ... ПРЕДИЗВИКВА през 1931 и 1932 години МАСОВ ГЛАД ... от ТАМ ЖЕРТВИ ОТ НЕДОХРАНВАНЕ ИЛИ БАНАЛЕН КАНИБАЛИЗЪМ !!!

ВТОРА КОМЕНТАРНА БЕЛЕЖКА ~ "За Путин!" ?
Навремето по СЪДЕБНА ПСИХИАТРИЯ ми обясняваха, че има ТРИ КАТЕГОРИИ ... САМОДОСТАТЪЧНИ ЧОВЕЦИ?
а) кретените, които опростявайки можем да наречем "селски идиоти"
б) психично болните - с присъща "мания за величие"
в) диктаторите-тирани?!

- Чудя се СЕГАШНИЯТ ПРЕЗИДЕНТ НА РУСИЯ ... Към коя от посочените КАТЕГОРИИ - Можем да отнесем?!
- Какво ще кажеш ВЕНЦЕНОСНИй-СЪВЕТО-СЛАВЕ - ПОДПИСВАЩ СЕ ОЩЕ И КАТО " vencivaleri1951" ?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: novitejivotni
Категория: Лични дневници
Прочетен: 269001
Постинги: 49
Коментари: 126
Гласове: 1275
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930